středa 4. března 2020

5 tipů jak žít úsporněji

V dnešní době nemáme až tak velké platy, ale výdaje jsou obrovské, proto sem tam ušetřit nějakou korunu určitě není nazbyt. Proto dnešní článek věnuji úspornějšímu životu, kdy ušetříte a třeba ušetříte i na nějakou dovolenou nebo zážitek, můžete myslet i na zadní vrátka a odkládat si peníze na později nebo dávat peníze na stavební spoření.

Easy and effective ways for new parents to save money - Blogging to help mums

1. Oblečení
Na oblečení se dá dobře ušetřit. Já to třeba dělám tak, že si nakoupím "dražší" kousky, ale kousky, které se dají 1) kombinovat a 2) vydrží mi dlouho. Nejdůležitější je, aby se dali kombinovat i s jinými kousky ve Vašem šatníku, protože pak budete mít potřebu opět utrácet za kousky, které se k nim hodit budou. Nejlépe za kombinovat s více oblečením, protože když jeden kousek koupíte a budete se hodit jen k jednomu kousku, tak opět půjdete nakupovat, aby jste měli kousky i k jiným. Zároveň když si najdete kousky, které jsou kvalitní, ale dražší, tak Vám více vydrží a nemusíte nakupovat každou chvilku.

2. Boty
Boty. Já co se týče bot byla vždy šetřil až mi přítel šel koupit boty, protože se na to nemohl dívat. Já kupuji boty v SOS chvílích, kdy už vypadají vážně hrozně. Letos se to snažím měnit a začala jsem už zimními boty a jarními/letními. Koupila jsem si jedny zimní, ale kvalitní boty, pak jedny tenisky, které mohu nosit jak na jaro, léto, tak i na podzim. Plánuji si koupit ještě jedny letní boty a jedny tenisky, ale více toho nepotřebuji, přijde mi to zbytečné. Raději budu mít 4 páry bot na celý rok než jich mít doma několik na každý nový měsíc.

3. Jídlo
Já na jídlu nerada úplně šetřím, ale snažím se, teď když mám novou práci si musím vystačit s málem peněz a díky tomu jsem dokázala ušetřit neskutečné peníze. Nakupuji ve slevách, ale zároveň ne nijak špatné potraviny. Když se pořádně podíváte, tak můžete najít jak kvalitní potraviny, tak i za skvělou cenu, ale když prostě na něco zas mám chuť a ve slevě to není, normálně si to koupím, ale pokaždé opravdu zkoumám, jestli daná věc není zlevněná i jako jiná značka.

4. Knihy
Pokud rádi čtěte, tak si nejspíše každý měsíc pár knih nakoupíte. Ve finále to vyjde na pár stovek, ale i tisíců, proto doporučuji kupovat knihy v levných knihách, kde najdete knihy do 100,- a najdete tam nádherné kousky, které stojí za to. Sem tam, tam chodím, koukám a pokaždé tam najdu minimálně 2 kousky, které byly úžasné. Určitě si i zařiďte kartičku do knihovny, spousty knih tam najdete a jen si je půjčíte a pak je vrátíte, nic za to nedáte, ale zároveň si knihu přečtěte, no není to skvělé? Dnes už na knihovnu nemá nikdo čas a pomalu si na ni ani nevzpomenete, ale díky tomu můžete opravdu dost ušetřit. Jako další a poslední tip - kupujte na bazarech. Jak na facebooku najdete knižní skupiny, tak i existují další - tuším, že na databáze knih. 

5. Zážitky, akce, dovolené
Chcete ušetřit i za nějaký zážitek nebo dovolenou? Mám pro Vás skvělý tip. A to je slevomat, kde najdete opravdu pestrý výběr zážitků, dovolených a i klidně masáže. Já tam třeba koupila pobyt v Harachově příteli k narozeninám nebo mamka mi masáže k vánocům. Když opravdu koukáte, najdete tam opravdu OBROVSKÉ slevy. Najdete tam od dovolené, po masáže, kosmetické ošetření, akce, večeře pro dva až po produkty.

Claire. 


Žádné komentáře:

Okomentovat