neděle 16. února 2020

Jak být produktivní

Být dnes produktivní je opravdu náročné, protože máme sociální sítě, které nás svádí k projíždění nejnovějších fotek, storýček a dokážeme u nich strávit dlouhé hodiny. I mě to často dělá problém, ale dost mi pomohlo si nastavit "pevný režim". Proto vzniká i tento článek :-). Najdete tu pár tipů, jak být více produktivní a jak svou práci dělat dobře.

62+ Trendy Breakfast In Bed Photography Inspiration Sunday Morning #photography #breakfast

1. Vstávejte v pravidelnou dobu a brzy.
Abych byla upřímná, tento bod mi dělá největší problém, od doby, co nechodím do práce, tak vstávám poměrně dost pozdě, ale ty doby, kdy jsem vstávala brzy a pravidelně, naučila jsem se na to a bylo to skvělé, tento režim si musím opět nastavit, protože to, co nestihnu za své prospané hodiny, tak doháním po nocích. A jelikož za pár dní nastupuji do nové práce, tak si režim nastavit musím, ale i v běžných dnech. Určitě dalším dobrým tipem je, aby jste si udělali dobrou snídani, hned Vám to dá mnoho energie a ještě si pochutnáte. ;-)

2. Každý den si sepište svůj "to-do-list"
Každý den si píši na papír seznam věcí, které chci pro ten den udělat. Píšu si tam od běžných věcí jako je úklid, převlečení postele, uklizení králíka až po důležitější úkoly jako je vyřízení emailu, napsaní článků až po vložení fotek do feedu. Prostě všechno, co chci ten den udělat, ať se jedná o běžné činnosti až po ty důležitější. Nejen, že mám přehled o všech věcích, které musím/ chci udělat, tak i vím, kolik času si na to udělat a také ten pocit. Ten pocit, když si všechno odškrtnu mi dělá takový příjemný pocit, že jsem si vše, co jsem sepsala, splnila. :-)

3. Diář
Kdo nepoužíváte diář jak ten klasický papírový nebo v mobilu, napravte to, je to skvělá věc, kam si zapíšete všechny důležité schůzky, semináře, schůzky s klienty/ kamaráda/ přítelem a nezapomenete na to. :-) *Tip- do mobilu je fajn google kalendář.

Latest Pictures Scrapbooking Pages memories Thoughts Popping a person’s pictures requires time. Some photos does not have to end up being as well as ca #Latest #memories #Pages #Pictures #Scrapbooking #Thoughts

4. Nespěchtejte 
Jedním z neúspěchů produktivity je rozhodně dělání mnoho věcí najednou. Udělejte si si svůj vlastní systém. Mé osobně nejvíce pomáhá, když si sepíši seznam, co chci/ musím udělat a jeden po druhém si dělám, nedělám tři věci najednou a ani žádnou nepřeskakuji, proto už při psaní si napište věci tak, jak je chcete udělat. Při dělání mnoha věcí najednou nezapomínejte, že se od ni odvíjí i Vaše práce. Nebude taková, jaká by byla kdyby jste dělali jen jednu věc. 

5. Dělejte si pauzy
Spousty z nás by nejraději pracovali co nejdelší dobu, aby toho stihli co nejvíce, ale zapomínají na oddychové pauzy, které každý potřebujeme na chvilkové vypnutí mozku, opět podle toho bude vypadat naše práce, protože z "přepracování se" budeme dělat chyby větší a opět práce nebude tak perfektní, jak by jsme chtěli mít. Přidá to i na dalších hodinách, protože to pak celé kontrolujeme a opravujeme. 

Být produktivní je občas dost těžké, ale určitě se dá nastavit režim, který Vám v tom pomůže. :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat